נתחיל מהסוף, קידוח באריח קרמיקה איננה פעולה המצדיקה ריצה היסטרית ישירות לבעל המקצוע. בין אם מדובר בקדיחת קרמיקה באמבטיה, בין אם במטבח ובין אם במקומות אחרים ברחבי הבית – קדיחת קרמיקה הינה אפשרית לביצוע עצמי. קידוח קרמיקה דורש זהירות יתרה מקידוח בקיר רגיל. משטח הקרמיקה הינו משטח המחליק מטבעו, והאתגר שבלקדוח בו הוא ווידוא כי אנו נוקטים באמצעים הנכונים שימנעו מהמקדח להחליק ולקרמיקה להיפצע. אז כעת, לאחר שהסרנו את החסמים, זה הזמן לדיסקליימר: קדיחת קרמיקה אפשרית לביצוע עצמי, אך בשביל לעשות זאת מבלי לסדוקה או לפוצצה, צריך לדעת איך עושים זאת כמו שצריך.
אז קודם כל, לאילו כלים נידרש לצורך הקדיחה בקרמיקה? בטרם נפשיל שרוולים וניגש למלאכה, נוודא שיש לנו מקדח מתאים לקידוח בקרמיקה, שיהיה מסוג 'וידיה', עם קצה שפיצי; נראה שזה יהיה מקדח איכותי. את המקדח נכוון למצב 'הברגה' ונוודא כי אינו על 'פטיש'. נצטייד בדיבלים בקוטר המתאים. שלא כמו בקידוח על קיר רגיל, נזדקק לדיבלים בקוטר הזהה לעובי הקידוח, ולא קטנים יותר. כמו כן, מומלץ להתמגן במסכה ומשקפיים מגנים, ולפנות את האזור מהפרעות.
לאחר שיש לנו את הכלים הנדרשים, נדביק על אזור הקידוח נייר דבק בהצלבה (בצורת פלוס). נייר הדבק ימנע מהמקדח להחליק על גבי הקרמיקה. לאחר מכן, נסמן על גבי נייר הדבק בעזרת עיפרון את המיקום המדויק בו נרצה לקדוח. טרם ניגש עם המקדח, נסמן חור קטן (בקוטר של כ-1 מ"מ) בעזרת פטיש ומסמר. זאת, שוב, כדי שהמקדח לא יחליק על גבי המשטח, והתוצאה תצא כרצוננו. ככלל, נעדיף לקדוח במרווח שבין האריחים (הרובה), שם הסכנה לגרום נזק לקרמיקה נמוכה ביותר. עם זאת, ניתן לקדוח גם במרכז האריח במידה ועושים זאת לאט ובזהירות.
כעת, נאחוז במקדחה בצורה אופקית וישרה (90 מעלות לאריח), ונקדח לאט ובזהירות. לצורך משנה זהירות, מומלץ להתחיל בקדיחה עם מקדח קטן יחסית, ורק לאחר מכן להחליף למקדח בעל קוטר גדול יותר. שימו לב, הקידוח צריך להיות איטי ועם הפסקות כיוון והמקדח מתחמם מאוד בזמן קדיחה בקרמיקה. ייתכן שטבילת המקדח בכוס מים קרים בין פולסים לא תזיק.
לא יכולים לעשות זאת בעצמכם? הציוד המתאים חסר לכם?
לשמחתנו, במידה וההדרכה לעיל עשתה לכם רגליים קרות, לא חייבים לקדוח בקרמיקה בעצמם. ראשית, התייעצות עם איש מקצוע כדוגמת הנדימן המגיע עד הבית, בין אם בשירות הדרכה טלפוני ובין אם להזמינו לעשות את העבודה, עשויה להיות זולה מרכישת הציוד המתאים (לרוב, תעריף המינימום השעתי הוא 150 ₪. במידה ומדובר בקידוח נקודתי, אין סיבה שהדבר יעלה הרבה יותר). במקרים מסוימים, הדבר עדיף מפיצוץ הקרמיקה או סדיקה משמעותית שלה, שידרשו הזמנת איש מקצוע בין כה וכה.
לסיכום, קידוח בקרמיקה הינו קידוח מורכב יותר מאשר קידוחים סטנדרטיים אחרים. עם זאת, אין ספק כי מדובר בפעולה אשר אפשר לעשות בכוחות עצמנו ככל וברשותנו הכלים המתאימים. בכל מקרה, מה שבטוח, ככל ונתקל בסיבוך ויש ספק, כדאי ומומלץ לפנות לאיש המקצוע המתאים; זאת כדי למנוע נזקים בלתי הפיכים.
המידע אינו מחליף התייעצות עם איש מקצוע.
המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.
כל הזכויות שמורות © 2013-2024