אחד החדרים בו אנו מבלים אחוז גדול מן החיים שלנו הוא חדר השינה, ולכן כאשר אנו ניגשים לעיצוב חדרי שינה, חשוב להשקיע את המאמץ הנדרש בחדר זה בכדי להפוך את הזמן אותו נבלה בו לאיכותי ונעים יותר. בתוך חדרי שינה לא מומלץ לעשות דברים אחרים מלבד לישון. מחקרים גילו כי פעילות על המיטה כגון קריאה או למידה יכולה להפריע לשינה הסדירה. לכן גם לא כדאי לשים את המחשב או הלפטופ בחדר השינה.
אחת הבעיות המרכזיות בתכנון עיצוב פנים חדר שינה היא במיקום המיטה בחדר. יש לשקול מספר גורמים בהחלטה לגבי מיקום המיטה בחדר:
בניגוד למנהג הרווח, לא כדאי לאחסן את כל הבגדים בחדר השינה. חדר שינה נועד כדי לחיות בו, ולכן אפשר לאחסן את בגדי העונה שעברה במקום מסודר, סגורים בתוך שקיות הרמטיות כדי למנוע ריחות. גם בגדים שלובשים לאירועים או במקרים מיוחדים יכולים להיות מאחסנים מחוץ לחדר השינה. אם תעשו סדר זה בבגדים תגלו שיש לכם פתאום הרבה יותר מקום בארון.
כיום חדר ארונות הוא חדר בפני עצמו, נפרד מחדר השינה. רצוי לארגנו ביעילות כדי למנוע מבגדים מלנדוד לתוך חדר השינה, ולהערם על כסאות, ארונות או על השטיח.
לעתים אין צורך בכוננית או ארונית לצד המיטה, ואפשר להסתפק במדף. מדפים מקלים מאוד על עבודת ניקוי חדר שינה, ולכן יש לשקול את השימוש בהם בחיוב.
מאפיין חשוב אחד בחדר שינה הוא התאורה. מקמו מנורות שניתן יהיה לכבות מתוך המיטה, כדי שלא תצטרכו לקום בכל לילה לכבות את האור. התאורה בתוך חדרי שינה צריכה להיות נעימה ולא חזקה מדי, תאורה אשר משרה אווירה רגועה ונעימה.
גורם נוסף חשוב עבור חדרי שינה הוא הריצפה. חדר שינה הוא אולי החדר הטוב ביותר לשים בו פרקטים. זאת משום שזהו חדר בו לא מלכלכים את הריצפה, וכי האווירה בחדר זה כה חשובה.
יש אנשים שרוצים חדרי שינה לבנים כמו בבתי מלון. הם אוהבים את העיצוב הנקי והחלק שיש לחדרים אלו. אנו פה נעזור לכם לעצב חדרי שינה לבנים - עיצוב פנים שנועד ליצור אווירה נעימה, אוורירית ונוחה בחדר השינה.
תחילה יש לדאוג למיטה. יש לקנות לפחות שני סטים של סדינים לבנים, ציפיות לבנות, כריות לבנות, שמיכות לבנות ועוד. כל דבר ששמים על המיטה צריך להיות לבן. החסרון המרכזי של זה הוא שצריך לדאוג לכבס ואף להלבין את המצעים לעתים תכופות, ולנקות כתמים שנוצרים על המצעים. מיטה לבנה עובדת מבחינת עיצוב רק אם היא באמת לבנה.
כשמדברים על עיצוב חדר לבן לא מחייבים שכל החדר יהיה לבן. למעשה, לבן הוא הצבע שעובד עם מספר רב של צבעים ודוגמאות. פרחים למשל הם דוגמה מצויינת לכך. אפשר לעצב חדרי שינה בהם המיטה היא לבנה ומסביב יש וילונות עם פרחים, אגרטל עם פרחים או תמונות של פרחים.
כאשר יש לכם חדר שינה לבן כדאי לשמור עליו נקי ומצוחצח. באופן אידיאלי חדרי שינה לבנים צריכים להכיל בדי משי וסאטן, שיכולים להיות יקרים. למרות המחיר החוויה של חדר נעים ולבן היא מדהימה. קמים בבוקר, השמש מאירה על הסדינים הלבנים, מסתכלים על בן או בת הזוג לימינכם ונהנים ממראה פסטורלי וחלומי.
חדר שינה יפני, או חדרי שינה בעיצוב יפני, נעשו פופולריים מאוד בשנים האחרונות. בהשקעה לא גדולה גם אתם תוכלו ליצור חדר שינה יפני מהמם. איך, אתם שואלים? מדריך זה נועד לתת לכם הדרכה מלאה בעניין.
עיצוב יפני הוא נקי, מינימליסטי, עם שימוש בצבעי לבן, שחור וגוונים שונים של חום בעיקר. בשונה מהדעה הרווחת, עיצוב יפני אותנטי לא כולל קישוטים, דרקונים חרבות או עיגול אדום גדול. אל תעשו את הטעות ותרהטו חדר שינה בעיצוב יפני זול ולא מתוחכם.
מיטות יפניות ניתן למצוא בקלות רבה יחסית. למיטות יפניות יש מראה ייחודי, הבסיס שלהן עשוי מעץ כבד, וצבוע בצבע שחור או חום כהה בד"כ. חשוב כמובן שהמיטה לא תהיה רק יפה, אלא גם נוחה. היפנים ישנים על מיטה קשה מאוד, אז אם אתם רוצים ללכת על אפקט יפני מלא, שיהיה גם בריא לגב - קנו מיטות יפניות עם (מזרונים) קשיחים.
אמנם פרקטים זו לא המצאה יפנית, אולם ריצוף שעובד בצורה הטובה ביותר בעיצוב חדרי שינה יפניים הוא ריצוף פרקטים. לכו על ריצוף פרקטים בהיר יחסית, כיאה לרצפה יפנית. לבתים היפניים יש בדרך כלל ריצפה מבמבוק, שגם אותו אפשר להשיג בתור ריצוף.
כמו המיטה, גם השידה היפנית עשויה עץ כבד, הצבוע בבצע כהה. עיצוב של שידה יפנית צריך להיות חד, חלק ונקי, ללא קישוטים כמעט. יש שידות יפיפיות שמשלבות בין לבן בחלק העליון לבסיס שחור. הכוננית היפנית צריכה להיות תואמת לשידה שקניתם.
חלק חשוב מעיצוב יפני הוא הדלתות, הוילונות והחלונות שיוצרים את ההפרדה מחדר השינה לחדרים אחרים. חשוב לדאוג לשמור על עיצוב תואם של וילונות לבנים, או חלונות מנייר. דלתות הזזה יפניות, למי שמכיר, נראות כריבועים קטנים הצבועים בשחור, ובתוכם יש נייר אורז לבן שמפריד. כמובן שדלתות אלו מאוד רגישות, אולם אם נזהרים הן יכולות להחזיק כמה שנים. אם אתם מכירים מישהו שמתעסק בעיצוב תוכלו לבקש ממנו לעזור לכם לבנות בעצמכם דלת יפנית. היפניים גם משתמשים הרבה בפרגודים ליצור הפרדה של חלקים שונים בחדר השינה. זהו חלק ממסורת הצניעות הרווחת ביפן.
אפשר לבקר בחנויות לענתיקות או בחנויות המייבאות פריטים יפניים, ולמצוא מנורות קריאה תואמות בעיצוב יפני, שטיחים קטנים עגולים, כדים, מראות, מסגרות, אמנות יפנית, ועוד פריטים שיקנו לחדר אופי רב יותר ומראה יותר עשיר ואותנטי.
יש כמה צורות לבנות חדרי שינה רומנטיים בעלי אווירה מחשמלת ומדליקה. אם אתם נזכרים בסרט "אוסטין פאוורס", יש שם קטע בו החדר הופך להיות למאורת רווקים, עם מיטה מסתובבת בצורת לב, מוזיקה רומנטית ברקע, פרחים מפוזרים מהתיקרה, אורות מהבהבים אדומים, ועוד פרטים שיוצרים חדר סקסי. זוהי דוגמה קצת קיצונית לחדר שינה סקסי, ואנשים רבים יראו בחדר זה אף חדר וולגרי. למרות זאת, ניתן ליצור חדרי שינה רומנטי שלא יראה כל כך קיצוני, אלא יהיה מעודן ויצור אווירה טובה.
בשלב הראשון - הוציאו את הטלויזיה החוצה מהחדר. טלויזיה לא יוצרת אווירה סקסית בחדר השינה. אם אתם רוצים בכל זאת טלויזיה כדי לראות סרטי דיוידי חמים, החביאו את הטלויזיה בתוך ארון שיפתח במקרה הצורך.
פיזור של פרחים בתוך חדר שינה זו דרך מהירה וקלה ליצור אווירה סקסית בחדר, למרות שזה זמני. בצורה דומה גם נרות עוזרים ליצור את האווירה הנכונה.
הכריות בחדר צריכות להיות נוחות, מלאות ובמצב טוב. כרית נפולה שיוצאות ממנה נוצות לא תורמת לאווירה רומנטית.
לגבי וילונות כדי ליצור אווירה רומנטית בחדר שינה, פה יש יחסית חופש. וילונות אוריריים יכולים ליצור אווירה קלילה ונוחה, אם הם מותאמים לשאר הריהוט בחדר. לעומת זאת, וילונות כבדים יותר יכולים ליצור אווירה מסתורית שגם עוזרת לרומנטיקה. מה גם שבבוקר וילונות כבדים יתנו לכם לישון אחרי ליל סוער ומרגש, עד מאוחר. בכל מקרה לא מומלץ לשלב תריסים בחדר השינה.
מיטות אפיריון הם פריט מאוד מיוחד, ועוזרים ליצור אווירה רומנטית. אפשר ליצור מיטת אפיריון בעצמכם, בלי להוציא כסף רב. כל מה שצריך הוא לחבר למיטה רגילה את המסגרת, ועליה לתלות וילונות לבנים.
לגבי אופי המיטה, מיטות רומנטיות הן מיטות גדולות. יש שחושבים שמיטות מים יוצרות אווירה רומנטית, אבל הן בעיקר עוזרות להרוס את הגב. מיטה נוחה וגדולה מיצרנית מזרנים איכותית היא הדרך הטובה ביותר למיטה רומנטית. הרבה יותר חשוב מבחירת מזרן היא בחירת המצעים שיעזרו ליצירת חדר שינה רומנטי במיוחד.
המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.
כל הזכויות שמורות © 2013-2024