פעמים רבות המשק הטכנולוגי מחקה את מנגנוני הטבע. הפעם מדובר במסנן מים מסוג ממברנה הפועל כמעטפת הקרום של תאים חיים ויוצר חיץ בין חלקיקים מזהמים המצויים במים ובין מים הראויים לשתייה.
במאמר הבא, נגלה מהו מסנן הממברנה ונבין מהם יתרונות השימוש במסנן ממברנה ומהם חסרונותיו.
מסנן מים ממברנה הוא רכיב הפועל בשיטת האוסמוזה ההפוכה אשר באמצעותו מותפלים מי השתייה.
ממברנות סינתטיות מחקות את הפעולה של הממברנות בטבע, בכך שהתרכובות המזהמות המצויות במי הברז, המוזרמים דרך הממברנה (הבנויה בצורה של קרום חצי חדיר), מטוהרות ומסוננות בקפידה מן המים המיועדים לשתייה. הליך טיהור מים זה מאפשר ליהנות ממים צלולים, נקיים ובריאים.
מסנן מים מסוג ממברנה מטפל בצורה מוחלטת במגוון מזהמים מומסים המצויים במים, לרבות: מתכות כבדות, וירוסים, אמוניה, אבנית, שפכים סניטריים ותעשייתיים, חומרי הדברה וריסוסים, חנקות ועוד.
לסנן ממברנה יתרונות רבים:
על אף כל יתרונותיה, לממברנה שלושה חסרונות עיקריים:
לסיכום, כמו לכל טכנולוגיה מתקדמת גם לסנן המים הפועל בשיטת הממברנה חסרונות משלו, אולם יש להסתכל על יתרונותיו של סנן מים מסוג ממברנה ולנצלו לטובת הליך טיהור מים מירבי.
המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.
כל הזכויות שמורות © 2013-2024