פורטל תחזוקת הבית - Fixing.co.il
תוכן [ הסתר ]

אחד האמצעים הנפוצים כיום בתעשייה לסילוק חומרים מחמצנים ומזהמים אורגניים הוא מסנן פחם פעיל.

כושר הספיחה העצום של פילטר הפחם הפעיל הוא שהפך את אחד מן היסודות הטבעיים הנפוצים ביותר על פני כדור הארץ לאמצעי הפופולארי ביותר ל-טיהור מים וסינון של מי שתייה.

במאמר הבא, נכיר את תכונותיו הייחודיות של פחם פעיל, נסביר כיצד פועל מנגנון הסינון שלו ומהם היתרונות והחסרונות של מסנן הפחם הפעיל.

מהו פחם פעיל?

פחם פעיל, המכונה בלועזית: Granulated Activated Carbon ונקרא גם פחמן פעיל, הוא אמצעי סינון עוצמתי, הניחן ביכולת של ספיחה של ריחות, גזים, אדים, רעלים וטעמי לוואי המצויים במים, במזון ובאוויר.

הפחם הפעיל מצוי בשימוש תעשייתי ופרטי והוא מצוי ברוב מערכות המים בישראל והוא מסוגל להרחיק גורמים ביולוגיים וכימיים בלתי רצויים מן המים, לרבות: תרכובות אורגניות, כימיקלים, ריחות, רעלים וטעמי לוואי.

ממה מפיקים פחם פעיל?

חומרי הגלם מהם מפיקים פחם פעיל הם חומרי גלם טבעיים המכילים פחמן, חמצן ומימן, כגון: עץ, פחם, כבול, קליפות אגוזים, קוקוס ופחם עצים.

הליך הייצור של פחם פעיל נעשה באמצעות חימום חומרי הגלם הללו באמצעות קיטור שחומם לטמפרטורה של 700 מעלות צלזיוס. בהליך זה נוצרות מחילות בחלקיקי הפחם, ההופכות את הפחם למוצר הגלם הסופי – הפחם הפעיל.

מהן תכונותיו הייחודיות של הפחם הפעיל?

לפחם הפעיל תכונות ייחודיות, המאפשרות לו לתפקד כמסנן מים ומטהר, כגון:

  • פילטר פחם פעיל איננו מטהר הצורך אנרגיה רבה והוא איננו זקוק לשימוש בכימיקאלים שונים.
  • מסנן פחם פעיל איננו זקוק לתחזוקה רבה מלבד חיטוי והחלפת המסנן במועדים קבועים.
  • יכולת הספיחה רבת העוצמה של הפחם הפעיל מאפשרת לו לסלק שורה של מזהמים המצויים במים ובאוויר, לרבות: תחמוצת גופרית, תחמוצת חנקן, H2S, אוזון, דטרגנטים, מיקרו מזהמים אורגנים, חומרי הדברה, ריחות וטעמי לוואי.

למה הוא משמש?

הפחם הפעיל משמש את המגזר התעשייתי והמגזר הפרטי גם יחד לרבות: מערכות השבחה וטיהור של מי שתייה, טיהור מערכות אוויר ומיזוג, טיהור מי בריכה ואקווריומים, לטיהור מוצרים כימיים או רפואיים, תעשיית המזון ועוד.

כיצד פועל הפחם הפעיל?

אופן הפעולה של מסנן הפחם הפעיל הוא כדלקמן: במסנן הפחם הפעיל אלפי חריצים אשר דרכם זורמים מי השתייה שלנו. מי שתייה, המכילים מולקולות אורגניות ומזהמים בעלי תכונה הידרופובית, יספחו אל תוך מסנן הפחם הפעיל וינוטרלו לחלוטין על ידי הליך המכונה "ספיחה פיזית - כימית" בה הפחם הפעיל סופח את היונים והחומרים המחמצנים ומחטא את מי השתייה.

חסרונות מסנן הפחם הפעיל

על יתרונותיו הרבים, ניתן למצוא גם חסרונות במסנן הפחם הפעיל, כגון: אי יכולתו להשפיע ולטפל במתכות כבדות, מינרלים וחיידקים המצויים במי השתייה ואף תורם להתרבותם של חיידקים.

לסיכום, אם ברצונכם להיות בטוחים כי מי השתייה שלכם הינם נקיים מחומרים מזהמים, צלולים וללא ריחות וטעמי לוואי השתמשו במסנן פחם פעיל.

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.

הבהרה

פורטל תחזוקת הבית - Fixing.co.il

כל הזכויות שמורות © 2013-2024